Ploščati grelec za ogrevanje površin, kjer ni potrebe po visokih temperaturah

Na trgu so vam na voljo številne vrste električnih grelcev, na primer cevni grelec, patronski grelec, objemni grelec in ne nazadnje tudi ploščati grelec. Takšna vrsta grelca je primerna zlasti za ogrevanje površin, kjer ni prav velike potrebe po ekstremno visokih temperaturah.

Ploščati grelci se tako predvsem uporabljajo za ogrevanje orodij, posod, stiskalnic, vsipnikov in še drugih zadev. Na razpolago so vam na primer mikanitni ploščati grelci in ploščati grelci, ki se lahko prilagodijo željam ter zahtevam kupcev.

Izvedba mikanitnega ploščatega grelca

Mikanitni ploščati grelec vključuje mikanitno jedro v plašču iz nerjaveče pločevine. Njegova površinska obremenitev je omejena, in sicer na 4 do 6 W na kvadratni centimeter. Dimenzije ploščatega grelca so zlasti odvisne od zahtev oziroma želja kupca oziroma naročnika.

Sama vgradnja mikanitnega ploščatega grelca zahteva še dodatno pritrdilno ploščo. Z njeno pomočjo vam je zagotovljen odličen odjem toplote na ogrevano telo. Priključki so možni v najrazličnejših izvedbah, na primer žica z izolacijo s steklenimi vlakni, natikalo, silikonska žica.

Priključki ploščatega grelca

Priključek ploščatega grelca je možen s silikonsko žico. Največja delovna temperatura je v tem primeru 180 stopinj Celzija. Priključek je možen tudi z žico, ki je izolirana s steklenimi vlakni, ali z močno legirano žico, ki je izolairana s keramičnimi perlami. Na voljo je tudi priključek ploščatega grelca z aparatnim natikalom. Maksimalna delovna temperatura v tem primeru pa je 800 stopinj Celzija.

Posebnosti in naročanje ploščatih grelcev

Ploščati grelec mora biti kakovostno stisnjen med dve kovinski plošči. Le na ta način boste lahko zagotovili brezhibno delovanje. Ko se boste odločili naročiti ploščati grelec, naj bodo v vašem naročilu zajete prav vse pomembnejše oziroma glavne karakteristike za želeni grelec. To pomeni moč, napetost, dolžino, širino, izvedbo in mesto izvedbe električnega priključka. Če se le da, ob naročilu priložite še vzorec oziroma skico grelca. Naročanje po kodi je na primer možno pri vrstah grelcev, kjer so izvodi žični ter vodoravno vzporedni s ploščinskim delom grelca.

Če v tem hipu ne poznate prav nobenega podjetja, kjer bi si lahko po ugodni ceni naročili vrhunske grelce, je ena od možnosti tudi ta, da si dobrega ponudnika poiščete kar na spletu. Na njem je kar nekaj izvrstnih ponudnikov, ki vam ponujajo različne vrste električnih grelcev. Na izbrani spletni strani izbranega ponudnika si lahko pogledate različne vrste grelcev in njihove ključne značilnosti. Vrsto grelca boste seveda določili glede na to, za kakšen namen boste napravo potrebovali.