Osebni zobozdravnik je lahko čisto dovolj

Zobozdravniške storitve, ki jih vključuje obvezno zdravstveno zavarovanje, so precej omejene in povsem osnovne. Poleg tega pogosto tudi osebni zobozdravnik ne ponuja kakšnih naprednejših storitev in bi morali v primeru, da se zanimamo za te, iskati drugega izvajalca in verjetno za storitev tudi plačati. A čisto možno je, da osebni zobozdravnik povsem zadostuje za zagotavljanje zdravja zob in ustne votline ter tudi za lep nasmeh.

Osnovne zobozdravstvene storitve

Osebni zobozdravnik bo opravil vse, kar potrebujemo za zdrave zobe. V primeru težav je to seveda zdravljenje zoba, še prej pa to pomeni preglede in redne preventivne posege. Veliko lahko za to storimo tudi sami doma s primerno prehrano in pravilnim čiščenjem zob. Če se vseeno zgodi, da je potrebno zdravljenje zoba, bo osebni zdravnik verjetno znal poskrbeti za to. Osnovno zdravstveno zavarovanje krije tako storitve kot izdelke na tem področju, če seveda ne gre za kakšne posebej kompleksne primere. Učinkovito zdravljenje zoba v primeru težav je povsem dovolj, da ostanemo z zobozdravnikom zadovoljni skozi dolga leta.

Napredne zobozdravstvene storitve

V nekaterih primerih bo potrebno opraviti kakšno naprednejšo storitev, na primer zobni rentgen. Tudi to lahko v nekaterih primerih opravi kar osebni zobozdravnik v svoji ambulanti, lahko pa napoti do drugega strokovnjaka. Zobni rentgen je še vedno razmeroma enostavna storitev, ki je tudi zelo poceni, če se odločimo za samoplačniško izvedbo.

Zobni rentgen ni vse, kar bi lahko uvrstili med naprednejše storitve osebnega zobozdravnika. Nasploh gre tu za storitve, ki niso del preventivne rutine ali osnovnih zdravljenj.