Varno skladiščenje v zahtevnih okoljih

V okviru marsikaterega delovnega procesa je stalna tudi potreba po shranjevanju občutljivih materialov v zahtevnih razmerah. Ne gre samo za občasne resne grožnje, kot so poplave in požari, temveč za čisto vsakdanje dejavnike, na primer prah in umazanijo, ki stalno ogrožajo stvari v delavnici. Pri skladiščenju dokumentov ali drugega gradiva moramo torej še posebej paziti, da ustvarimo za to varno in priročno mesto. To omogoča določena namenska oprema, izdelana posebej za to funkcijo.

Skladiščni regali in omare


Regali in omare se večinoma uporabljajo za trajno shranjevanje dokumentov in drugega arhivskega gradiva. Pomembno je, da zagotavljajo dovolj nosilnosti, predvsem pa, da omogočajo enostavno uporabo – preprosto shranjevanje materiala in prav tako preprosto iskanje gradiva, ko ga rabimo. Skladiščni regali so zelo vsestranski, saj se lahko uporabljajo za shranjevanje vseh vrst materialov. Na eni strani imamo na primer police v večjih skladiščih, kjer so shranjeni izdelki ali surovine, na drugi strani pa so skladiščni regali tudi tisti, ki na varnem v kleti hranijo dokumente in arhivsko gradivo.

Omare so prav tako zelo uporabne. Dober primer so omare za orodje, ki ne služijo le varnemu shranjevanju, temveč morajo omogočiti stalno dostopnost do najbolj uporabnih pripomočkov. Omare za orodje morajo biti blizu delovnemu mestu, enostavne za uporabo, poleg tega pa dobro urejene in organizirane. Veliko k temu pripomore izbira pravega izdelka, seveda pa je odgovornost za urejenost omare tudi na uporabnikih. V vsakem primeru pa so omare za orodje ključni element vsake delavnice, pa tudi mnogih drugih delovnih mest.