Prednosti dopolnilnega zavarovanja

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je v današnjih časih še kako zelo potrebno, čeprav po zakonu v Sloveniji le to ni obvezno. Kakor pravi zelo dobro poznani rek na žalost nesreča nikoli ne počiva, ob neurejenem dopolnilnem zavarovanju so zdravilna, zdravniške storitve in medicinski pripomočki zelo dragi, vse to pa je potrebno kriti iz lastnega računa.

Posameznikom, ki še nimajo urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je na voljo ogromno različnih ponudnikov, ki nudijo najrazličnejše ugodnosti. Ponudbo primerjamo na https://dopolnilno-zavarovanje.si/.

Kdaj se je potrebno odločiti za dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje, je potrebno skleniti in urediti, če vas status študenta preneha veljati, ste dopolnilni starost 26 let, ste na novo postali državljan Republike Slovenije, ste se prvič redno zaposlili, ste postali družbenik d.o.o ali d.n.o ali pa iz drugih različnih razlogov.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ima možnost obdobja mirovanja, to je možno v primeru, da ste za daljši čas odšli v tujino, prestajate zaporno kazen, ali pa ste se ponovno odločili za študij in želite ponovno pridobiti status študenta. Ko se pogodba o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju izteče , se avtomatsko podaljšuje razen  v primeru, če se zavarovanec odloči drugače in prekine sklenjeno zavarovalno pogodbo. Seveda mora pri tem upoštevati tudi trimesečni odpovedni rok.

Kaj posamezniku prinaša dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje vam bo omogočilo lažje in mirnejše življenje, saj tako zagotovo veste, da v primeru nesreče nebo dodatnih in nezaželjenih stroškov, saj vam bo to krila izbrana zavarovalnica.

Cene dopolnilnega zavarovanja so različne in se razlikujejo od zavarovalnice do zavarovalnice. Večina zavarovalnic se trudi nuditi najnižjo premijo, tako da je dopolnilno  zdravstveno zavarovanje dostopno za vsakogar. Cena dopolnilnega zavarovanja je odvisna od tega kakšne ugodnosti oziroma paket si želite. Nekatere nudijo delno kritje zdravniških storitev, nekatere pa čisto vse.

Pri sklenitvi pogodbe vam zavarovalnica v veliko primerov podari tudi kakšno malenkost oziroma darilo in tako izkažejo hvaležnost za vaše zaupanje in sklenitev nove zavarovalne pogodbe, ki ste jo sklenili z zavarovalnim agentom.