Cenovno ugodno zobozdravstvo

Že osnovno zdravstveno zavarovanje krije pestro paleto zobozdravstvenih storitev. Tako se večinoma nimamo bati, da bomo ostali brez nujnega zdravljenja oziroma bomo morali preglede in posege plačevati. A osnovno zavarovanje ne krije tistih posegov, ki niso nujni. V to skupino sodijo številni posegi zobne protetike in estetskega zobozdravstva. Posebej priljubljeni so implantati, zobne prevleke in druge rešitve za manjkajoče ali poškodovane zobe, vedno pa je precejšnje tudi povpraševanje po beljenju zob.

Zobna protetika ni nujno draga

Za zobne prevleke cenik razkrije, da se tudi med storitvami dentalne protetike najdejo cenovno ugodne rešitve. Zobne prevleke so zelo uporabne v mnogih primerih, tako pri poškodovanih kot pri manjkajočih zobeh, pa tudi iz zgolj estetskih razlogov. Gre za prevleko čez celoten zob oziroma čez implantat v primeru manjkajočega zoba. Zanimivo je to, da se za zobne prevleke cenik giblje okoli 200-300 €, kar je vsekakor ugodna cena za takšno storitev. Ni nujno, da napredne zobozdravstvene storitve povezujemo s pregrešno visokimi cenami in iščemo cenejše alternative. Tudi zahtevnejše storitve zobne protetike niso nujno zelo drage. Implantati na primer stanejo kakšnih 500 €, medtem ko je v primeru, da jih potrebujemo več, ali pa da te uporabimo v kombinaciji z drugimi rešitvami, cena v kompletu običajno še ugodnejša.

Seveda pa je za implantate in zobne prevleke cenik odvisen od ponudnika. Ni vseeno, kateremu zobozdravniku zaupamo te posege. Ne samo zato, ker se razlikujejo v ceni, temveč predvsem zato, ker zahtevnejše storitve zahtevajo več spretnosti in izkušenj. Pametno je torej izbrati zobozdravnika, ki bo poseg dobro opravil, tudi če stane več.