Alu vrata izbiramo tudi v stanovanjskih prostorih

Kakovostna vrata so vedno dobrodošla, ne glede na to, za kakšne prostore gre. Poleg tega to velja tako za vhodna vrata kot za notranja vrata, čeprav si pri slednjih pogosto privoščimo nekaj kompromisov in se odločimo za kakšna cenejša vrata.

A v obeh primerih se dokaj pogosto uporabljajo alu vrata, še posebej v sodobnih stanovanjih, kjer želimo s kvalitetno opremo narediti res dober vtis.

V nekaterih primerih so takšna vrata naravnost nepogrešljiva. Uporabljajo se tam, kjer imamo visoka pričakovanja in posebne zahteve. Predvsem so koristna za ureditev ličnega vhoda, pa tudi v primeru, da si želimo privoščiti nekaj več svobode pri oblikovanju končnega učinka in potrebujemo za to kvalitetne in vzdržljive materiale.

Za alu vrata je značilna višja kvaliteta, s tem nam ponujajo nekoliko bolj proste roke pri snovanju dobrih končnih rešitev v vsakem okolju. Nenazadnje se takšna vrata uporabljajo tudi v kakšnih industrijskih prostorih, v večjih zgradbah in v drugih okoljih, kjer postavljamo posebne zahteve za vrata.

Doma uporabljamo predvsem alu vhodna vrata, a tudi notranja vrata so lahko izdelana iz aluminija. Tako ali tako se materiali pogosto kombinirajo in s tem dosegamo posebej posrečene učinke, sploh če smo nekoliko bolj zahtevni pri izbiri in opremljanju.

Sodobna alu vrata so naravnost navdušujoča

Če želimo narediti dober vtis in imamo v mislih kakšne prav posebne učinke, potem se bomo gotovo odločili za takšna vrata. So priljubljena izbira tudi za hotele in trgovine ter za podobne prostore, kjer je ključnega pomena dober prvi vtis, ki ga naredimo na goste.

Doma lahko dosežemo prav takšne učinke.

Alu vrata ne navdušijo le z izgledom, konstrukcija nudi odlične funkcionalne lastnosti

Za alu vrata se odločamo tam, kjer imamo nekoliko višja pričakovanja. To so moderna stanovanja, kjer mora oprema ustrezati višjemu standardu. Značilne so tudi večje zasteklitve, ki jih skoraj vedno omogočajo prav alu profili.

Za kakšna panoramska stekla se uporabljajo alu okna, ki so v takšnih primerih edina smiselna rešitev. Če takšna okna namestimo na drsno vodilo, pa že dobimo vrata za prehod na teraso ali balkon. Ravno zaradi odlik zanesljivega alu okovja dobimo takoj nove možnosti pri opremljanju domačega stanovanja.

Še bolj prepričljiva so lahko alu vhodna vrata, ki se praviloma najbolje izkažejo. So zanesljiva in vzdržljiva, brez težav opravijo vse svoje naloge na vhodu v stanovanje.

Najbolje se alu vrata znajdejo na vhodu

Pri notranjih vratih nimamo kakšnih posebnih zahtev, pri izbiri vhodnih vrat pa smo pogosto zelo zahtevni. Ciljamo na to, da bomo lahko odgovorili na mnoge potrebe, ki jih imamo pri opremljanju vhoda, in to kar z enimi kakovostnimi vrati. Alu vrata lahko brez težav pokrijejo praktično vse potrebe, ki jih imamo na tem področju.

Pogosto je prioriteta to, da zagotovimo popolno varnost vhoda. Tu so alu vrata bržkone najboljša izbira. Potrebujemo vzdržljiva kovinska vrata, ki ne predstavljajo varnostnega tveganja. Vgraditi je možno tudi protivlomne sisteme ali pa vratom dodati druge varnostne dodatke.

Vzdržljivost vrat je posebej dobrodošla tudi s tega vidika, da vhodna vrata na svojem položaju kljubujejo raznim vremenskim razmeram in neugodnim dejavnikom iz okolja. Tu se aluminij takoj odlično izkaže, saj je že v izhodišču dobro pripravljen na takšne obremenitve.

Je veliko bolj odporen kot les ali PVC, zato so prav alu vrata pogosto kar prva izbira za opremljanje vhoda.

Takšna vrata imamo na voljo v široki ponudbi, ki bo prepričala praktično vsakega kupca. Predvsem pa se dobro izkažejo pri dolgoročni uporabi. Pričakujemo, da bodo vrata brezhibno delovala, uporabljamo jih namreč vsakodnevno in imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju dobre izkušnje stanovalcev. Tu spet pridejo v poštev prav kvalitetni materiali in dodelane rešitve, ki so prilagojene prav temu namenu. Nič čudnega, da se alu vrata uporabljajo prav v tistih okoljih, kjer imamo največja pričakovanja glede delovanja vrat.

Alu vrata in okna se odlično izkažejo tudi na stanovanjskih hišah

Dodatki za alu vrata in okna

Še dodatne funkcionalnosti, predvsem pa lep izgled alu vrat in oken lahko dosežemo z nekaterimi posrečenimi dodatki. Predvsem za alu okna je tu dobro poskrbljeno, saj jih lahko opremimo z raznimi dodatki, roletarstvo nam ponuja dovolj izbire med praktičnimi senčili in drugimi rešitvami, s katerimi naredimo izvrstne učinke in prijetno izkušnjo za stanovalce.

S senčili lahko oblikujemo zelo prijetne učinke pri uporabi oken, lahko pa pripomoremo tudi k uravnavanju razmer v notranjosti stanovanja, zato ima roletarstvo vsekakor pomembno vlogo, če želimo svoje stanovanje res urediti tako, kot je treba.

Pri samih vratih pa imamo spet na voljo celo vrsto posrečenih dodatkov in prilagoditev. Za vhodna vrata so izredno priljubljene obsvetlobe, ki prepuščajo naravno svetlobo v notranjost in osvetljujejo hodnik, lahko pa v večernem času osvetlijo tudi okolico pred vhodom.

Poleg tega lahko alu vrata na vhodu enostavno opremimo s koristnimi dodatki, predvsem s kakšnimi varnostnimi ali komunikacijskimi napravami. Na voljo so digitalni domofoni, kamere, seveda tudi osvetlitev na senzor gibanja in podobne zadeve. S takšnimi prilagoditvami dosežemo še boljši končni učinek in gotovo bomo zelo zadovoljni s svojimi vrati, ne glede na to, kakšna pričakovanja imamo pri uporabi.