Šele ustrezna oprema naredi prijeten bar

Vsak gostinski obrat se mora predstaviti v kar najlepši luči, in to že s prvim vtisom, ne le s svojo gostinsko ponudbo. V poštev pride torej raznovrstna oprema za bare, predvsem je treba premišljeno izbrati barske stole in mize, seveda pa tudi druge elemente, ki ustvarijo prijetno in udobno okolje. Le v takšnem lokalu se bodo gostje radi zadrževali, privabili pa bomo tudi tiste, ki se sicer niso imeli namena ustavljati. Z dobro opremo že naredimo velik korak proti končnemu uspehu!

V barih in podobnih gostinskih lokalih pride v poštev lounge pohištvo, ki zaobjema različne kose, ki se zelo dobro znajdejo v takšnem okolju. Vsekakor prednjačijo različni barski stoli, ki pa niso nujno le taki, ki jih postavimo ob točilni pult. Lounge pohištvo združuje tudi kar nekaj udobnejših kosov za sproščeno kramljanje in posedanje v udobnem okolju, tudi takšni stoli se lepo podajo v gostinski lokal. Nadalje pa je treba poskrbeti še za ustrezne mize, ki dopolnjujejo stole. Pravzaprav so prav mize ključna oprema za bare, saj morajo biti še bolj posrečene kot stoli – pri stolih imamo nekaj več svobode in lahko izbiramo med širšim naborom izdelkov, mize pa morajo biti res prave za svoj namen. Pri tem pa običajno ne posegamo po nizkih barskih mizicah, ki jih radi uporabljamo v dnevnih sobah, temveč mislimo predvsem na njihovo funkcionalnost. Na srečo zajema lounge pohištvo raznolike mize, ki se bodo lepo podale v gostinski lokal. To so mize, ki omogočajo udobno sedenje in ponujajo dovolj prostora za pijače in prigrizke.

Oprema za bare je seveda še veliko širša, če se posvetimo tudi opremi točilnega pulta in drugim pripomočkom, ki jih potrebujemo. A za dober prvi vtis poskrbi prav kakovostno barsko pohištvo, ki je vseskozi ključni kamenček v mozaiku uspešno delujočega gostinskega lokala.