Raznovrstno pohištvo, prilagojeno svojemu namenu

Pri izbiri pohištva imamo upravičeno v mislih predvsem funkcionalne odlike teh kosov. Pohištvo namreč uporabljamo z določenimi nameni, vsak kos ima svojo nalogo, ki jo mora brezhibno opravljati, če želimo biti z njim kar se da zadovoljni. Včasih si pri tem lahko privoščimo več svobode in se posvetimo tudi mnogim drugim lastnostim, včasih pa je funkcionalna naloga absolutna prioriteta in ne moremo iskati kompromisov. V vsakem primeru pa bo treba pohištvo izbrati premišljeno, z ozirom na vse zahteve in potrebe pri uporabi.

Med izrazito funkcionalno pohištvo lahko prištejemo pisalni stol, ki ima izjemno odgovorno nalogo pri raznih službenih in drugih opravilih. Takšni stoli se uporabljajo predvsem v pisarnah in na drugih delovnih mestih, se pa dobro znajdejo tudi v domačem okolju, kjer navsezadnje pogosto sedimo za računalnikom ali ob kakšnih drugih aktivnostih. Pisalni stol je precej prilagodljiv in se dobro sklada z zahtevami različnih delovnih opravil, idealen je seveda za uporabo ob pisalni mizi. Ne moremo pa pričakovati, da bo ponudil kakšne posebne prednosti pri uporabi v okoljih, za katere ni namenjen. Že res, da je udoben in uporaben, a pisalni stol je koristen samo v okolju, kjer ga lahko uporabimo za delo.

Za druge namene je veliko bolj primerno drugačno pohištvo. V prostorih, kjer preživljamo prosti čas, so recimo bolj pogoste barske mize in stoli ter podobno pohištvo, ki nima močno izrazitega namena. Barske mize so zelo vsestranske in jih lahko v praktično vsakem okolju odlično izkoristimo. Tako se pojavljajo celo v pisarnah in raznih poslovnih prostorih. Nudijo namreč dobrodošle funkcionalnosti, poleg tega pa imajo barske mize tudi čudovit estetski učinek. Podobno velja za drugo pohištvo, ki je prilagojeno nekoliko bolj široki uporabi v različnih okoljih. Takšno pohištvo je zelo posrečeno za splošno uporabo, lahko ga uporabimo tako doma kot v drugih prostorih, včasih tudi na prostem.